Kertoisitko hieman teoksistasi?
Tämä oli mun ammattikoulun taidekurssin projektin pääteos. Jos mut pakotetaan tekemään taidetta niin siinä pitää olla vähän särmää ja sen tulee aiheuttaa tunteita, mielellään koko skaalalta. Toki yleensä jäädään sinne skaalan pimeämpään päätyyn, tällä kertaa erityisesti siksi että teoksen työstämisen aikaan henkisesti todella syvässä kuopassa lähipiirissä tapahtuneen kriisitilanteen vuoksi.
Lähdin yhdistelemään todella monia tekniikoita tätä työtä varten. Koska olen aina panostanut kunnolla monipuolisesti kaikenlaisiin työvälineisiin ja materiaaleihin “kotistudiossani”, niin sain valmistettua työn jo valmiina olevista materiaaleista, välillä vähän mielikuvitustakin vaatien ja uusia käyttötapoja kehittäen. Oli pieni visio mitä lähdin tietokoneella luonnostelemaan, kaivertamaan sitä puuhun ja käytin visuaalisena päämateriaalina hartsivaluja.
Työ vaihtoi suuntaa prosessin aikana monta kertaa. Siinä kohtaa kun tulee seinä vastaan ja tunne että vituiks män, niin vaihdetaan taas suuntaa. Se oli vahva meininki. Oli kokeellista, mutta lopputulokseen oon yllättävän tyytyväinen.
Mitä taide sinulle merkitsee?
Mun koti on itsessään yksi iso taideteos. Mä en itse koe niinkään kauheesti tekeväni taidetta tai olevani taiteilija. Työni ovat enemmän käyttötavaratyylisiä, ei niinkään maalauksia tai muuta perinteistä. Useimmiten mä teen valaisimia ja tuunaan kenkiä.
Valojuttuihin tulee panostettua siksi, että olen ammatiltani sähköasentaja, se on aika luonnollinen suunta mulla. Kuluttaisin myös mielelläni paljon taidetta mut vähävaraisena alkavana opiskelijana siihen ei ole oikein varaa.
Mutta siis ihonkin puolesta olen kohtuullisen raskaasti tatuoitu nainen, eli kannan taidetta mukanani ihan joka päivä, omalla tavallani ja ehdoillani.
Milloin olet luovimmillasi?
Mania! Yleensä se on onneksi vaan hypomania, mutta se on todella usein se lähtökohta – sillon mä saan ne parhaat ideat ja lähden tekemään asioita spontaanisti ja estottomasti. Se ehkä sopii tähän näyttelyyn ihan hyvin.
Millainen taide sinua puhuttelee?
Kaikenlainen kantaa ottava, paheksuntaa aiheuttava, sellainen minkä ei koeta kuuluvan esimerkiksi taidegallerioihin tai julkisiin tiloihin. Se voi olla monille ihmisille negatiivisia tunteita herättävää tai pelottavaa, mitä tahansa tällaista. Itselle se taas tuo sitä luovuuden tunnetta, ajatuksia ja se herättää ja puhuttelee.
Mitkä taidetekniikat ovat sinulle mieluisimpia? Kiinnostaisiko sinua ottaa jokin uusi tekniikka haltuun?
Tällä hetkellä mä tykkään tosi paljon hartsivaluista yhdistettynä eri materiaaleihin, useimmiten yhdistän näitä puun kaiverrukseen.
Aloittaessani nyt opinnot sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörinä, haluaisin oppia yhdistämään vielä enemmän sähköä ja elektroniikkaa taiteeseen, erityisesti robotiikkaa.
コメント