top of page
Search
  • koalansomeaktivism

Ylistys positiivisen mielenterveyden kulttuurille

Updated: Jun 12


Kuva: Sinna


Short and simple: Kokemusklubi oli taas mahtava!


15.5.2024 järjestettiin Koalan ja Kukkuun 12. kokemusklubi. Olin paikalla kolmatta kertaa – ja todella kannatti!


Minulla oli päivällä muita menoja, nekin kyllä omaan kokemusasiantuntijuuteen liittyviä. Pääsin kokemusklubille noin kahdeksan aikaan. Silloin lavalla oli open stage menossa ja puhumassa oli Jennica. Hän piti tulisieluisen kannustuspuheen kaikille, jotka eivät ehkä niin usko itseensä. Mahtava puhe ja energia! <3


Open stage jatkui jonkin aikaa sen jälkeen, kun olin saapunut paikalle. Kohta oli kuitenkin jo illan musiikkiesityksen aika. Lavalle nousi transräppäri Arion Raudes. Mikä rohkeus ja voima hänestä uhkuikaan!


Musiikki oli rentoa, kekseliästä ja sanoitukset todella voimakkaita. Myös hänen välispiikkinsä kannustivat elämään täysillä omana itsenään. Mielestäni parhaat biisit olivat jääkiekkoviittauksia sisältäneet Poika saunoo (sämplätty Pojun biisistä) ja Antero Mertarannan selostuksesta innoituksensa saanut toinen lätkäteemainen biisi. Todella positiivinen ja väkevä esitys!


Open stage jatkui tämän jälkeen erittäin vaikuttavilla esityksillä. Parhaiten minulle jäi mieleen erään esiintyjän runo parisuhteesta ja lapsuuden kiintymyssuhteiden vaikutuksesta niihin. Runo oli ainakin 10 minuuttia pitkä, mutta sen jännitys ja dynamiikka pitivät kuulijan otteessaan koko ajan.


Päätin parin erinomaisen mocktailin (jotka olivat muuten uusiutuneet viime kokemusklubista) jälkeen mennä itsekin lavalle. Luin kaksi runoani, jotka saivat liikuttuneita kommentteja. Kiitos, kun sain taas olla ilonanne – tai ehkä runojen osalta ennemmin toivonanne.


Lähdin hieman illan viimeisen esiintyjän aloituksen jälkeen. Oli jo aika mennä nukkumaan. Olisin voinut jäädä kuuntelemaan musiikkia, mutta puhuttu sana ei nyt ollut riittävän innostavaa minulle. Epäilen, että esitys oli erinomainen ja koskettava, mutta lähdin kuitenkin ajoissa kotiin.


Kokonaisuudessaan Kokemusklubin tunnelma ja esitykset olivat loistavia. Ainoa selkeästi negatiivinen seikka oli mielestäni se, että ihmisiä ei ollut kovin paljoa. Tila olisi varmasti vetänyt ainakin saman verran lisää katsojia. Ihmettelenkin, onko kyseessä niin huonosti tunnettu tapahtuma, ettei kävijöitä tule muualta kuin Kukkuun ja Koalan piiristä? Tällaista pitäisi nimittäin olla enemmän ja kaikelle kansalle tarjolla! Siispä lisää budjettia mainostukseen ja mainoksia myös julkisille paikoille/someen.


Oskari 28.5.2024

Kirjoittaja on Helsingin yliopiston opiskelija, jonka polku kohti valtiotieteiden maisterin tutkintoa on ollut monien vaikeuksien ja onnistumisten värittämä. Hän on vuoden 2012 fuksi, joka on toisinaan suorittanut yli 60 op vuodessa ja toisinaan ollut kokonaan poissa opinnoista huonon terveydentilansa vuoksi.


Tällä hetkellä hän on sairauslomalla ja kuntoutustuella, jonka turvin hän on opiskellut käytännössä kaikki vuodet kandiksi valmistumisensa jälkeen. Opintoihin terveysperustein myönnetty lisäaika jatkuu 31.12.2024 saakka.


Valmistumisjuhlassaan hän aikoo tuulettaa railakkaasti - ehkä F1-tyyliin - mutta ehdottomasti selvinpäin.


15 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page